Human Systems mens

Goede beveiliging vergt slim samenspel mens en systeem – Dedicated teams

Bedreigingen veranderen met de razendsnelle technologische ontwikkelingen en ook regelgeving wordt aangescherpt. Hoe zorg je ervoor dat je aantoonbaar compliant beveiligd bent? In een serie artikelen vertellen we over het inzetten van Human Systems, de combinatie van menselijke intelligentie met systemen en processen om dit te bewerkstelligen.

Workrate is erkend specialist als het gaat om de beveiliging van datacenters, havens en logistieke bedrijven. Met het concept Human Systems biedt Workrate een combinatie van toegewijde beveiligingsexperts en gestroomlijnde systemen en processen. Dat biedt klanten de zekerheid van goede security, die aantoonbaar voldoet aan de nieuwste wet- en regelgeving.

Goede beveiliging vergt vlekkeloze systemen en processen, maar vooral ook betrokken mensen die precies weten wat ze doen. De beveiligers van Workrate werken in zelfstandige teams die zich specifiek richten op één klant. Dat houdt de lijnen kort en de beveiliging scherp in een steeds complexere wereld met voortdurende veranderingen.

Het snelgroeiende Workrate houdt vast aan korte lijnen en zelfstandig opererende teams voor afzonderlijke klanten. “Dit noemen we dedicated teams”, zegt accountmanager Sergey Shakhvorostov. “Veel beveiligingsbedrijven leveren alleen mensen. Onze dedicated teams kennen de locatie en het systeem goed en functioneren als een echt team. Dat is ook de reden waarom steeds meer klanten voor Workrate kiezen.”


“Het zijn experts die hun omgeving kennen en altijd bereid zijn een stapje extra te doen”


Alle medewerkers van Workrate worden begeleid en ondersteund door processen en systemen die de kans op fouten minimaliseren, aldus Shakhvorostov. “Dat is de kern van Human Systems. Onze mensen werken allemaal op dezelfde manier. Medewerkers zijn ook meer dan alleen beveiligers. Het zijn experts die hun omgeving kennen en altijd bereid zijn een stapje extra te doen.”

Het team staat dedicated 24/7 voor de klant klaar. Niet het hoofdkantoor, maar de accountmanager op locatie is verantwoordelijk voor de aansturing. Het direct en adequaat inspelen op de wensen van de klant heeft de hoogste prioriteit. Het zelfstandige team krijgt ondersteuning van het hoofdkantoor van Workrate op het gebied van onder meer Human Resources, finance en IT.

“Als accountmanager ben je de schakel tussen de klant, het team en de systematiek van Workrate”, zegt Shakhvorostov. “Flexibiliteit staat voorop, want het kan nodig zijn om snel te schakelen. Daarbij denk je ook na over wat de juiste beslissing is voor lange termijn. Alle mogelijke acties en bijzonderheden leg je goed vast, terwijl je tegelijkertijd vooruitkijkt en anticipeert. Dat biedt controle.”

Het dedicated team bestaat uit zowel vaste krachten als uit flexwerkers die kunnen afwisselen. “Het team en de mensen blijven hierdoor flexibel. We werken vaak in een complexe omgeving waarin veel verandert. Werkinstructies worden regelmatig aangepast. Alle nieuwe medewerkers werken wij heel goed in en dat wordt gecheckt. Zij mogen pas in het diepe als ze goed kunnen zwemmen.”


“De sfeer is goed. Onze mensen helpen elkaar en vallen voor elkaar in”


Een dedicated team heeft meer voordelen, zo stelt Shakhvorostov. “Het rooster wordt altijd ingevuld met mensen uit het eigen team die kennis hebben van de specifieke locatie en de klant en er worden geen mensen uitgewisseld met andere locaties. Aan de balie zit dus altijd een bekend gezicht. Dat levert een betere dienstverlening op, bijvoorbeeld bij de begeleiding van bezoekers.”

Een dedicated team van Workrate is ook een hecht team, aldus Shakhvorostov. De account manager is zelf verantwoordelijk voor het werven, selecteren en trainen van zijn mensen. De klant heeft er volgens hem geen omkijken naar. “De sfeer is goed. Onze mensen helpen elkaar en vallen voor elkaar in.”

Accountmanager Sergey Shakhvorostov (35) werkt sinds 2012 bij Workrate. Hij is begonnen als beveiliger en door gegroeid via teamleider naar accountmanager. Hij is sinds kort verantwoordelijk voor de uitrol van Human Systems bij een grote klant in Duitsland. Shakhvorostov is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Oosthuizen.

 

Ga terug