Luchtvaartveiligheid

Erkende trainingen en advies in de logistiek

Training en consultancy

Wij kennen en begrijpen het speelveld van onze klanten, ook in de luchtvaartindustrie. Denk hierbij aan luchtvracht, vluchtbenodigdheden en luchthavenbenodigdheden. Als veilige ketendeelnemer levert dat u diverse voordelen op zoals kostenbesparing en risicobeperking. We weten ook dat het niet eenvoudig is om veilige ketendeelnemer te worden. Gelukkig hebben onze adviseurs de expertise in huis om een compleet beveiligingsprogramma op te stellen, te implementeren én te helpen handhaven. Essentieel in dit proces is dat (een deel van) uw personeel getraind dient te worden, conform gestelde eisen van de Europese Unie. Deze trainingen verzorgen wij op onze trainingslocaties of bij u inhouse.

Inschrijven

Trainingen luchtvaartveiligheid

Onze trainers zijn experts op het gebied van beveiliging luchtvracht, vluchtbenodigdheden en luchthavenbenodigdheden en zijn al jarenlang werkzaam in deze sectoren. Daardoor kennen en begrijpen zij uw speelveld. Workrate biedt een volledig aanbod van trainingen voor luchtvracht, vluchtbenodigdheden en luchthavenbenodigdheden. In E-learning vorm, klassikaal of een combinatie hiervan. Wat klanten hierin het meest aanspreekt, is de enthousiaste manier waarop de informatie wordt overgebracht en het gemak waarmee de trainingen in te plannen zijn in ons cursussysteem. In dit systeem kunt u zelf de gegevens van uw medewerkers monitoren. Uiteraard doet Workrate dit ook voor u. Wenst u buiten de reguliere trainingen een training in te plannen, dan denken wij graag met u mee.

Erkend agent of bekende afzender?

Indien u werkt met luchtvracht, kunt u als veilige ketendeelnemer worden geregistreerd in de EU-database. De keuze tussen Erkend luchtvrachtagent (Regulated agent – RA) of bekende afzender (Known consignor – KC) is niet altijd eenvoudig. Als leidraad wordt hierin gekeken naar de eigendom van de goederen. Bent u geen eigenaar dan is de RA-status op u van toepassing, bent u wel eigenaar van de goederen dan wordt u KC. Afzenders zonder de KC-status, dienen al hun luchtvrachtzendingen te laten screenen, met alle extra handelingen en bijbehorende kosten. Wanneer is de status KC voor u interessant, waar ligt precies het omslagpunt voor de beslissing? Onze consultants adviseren u graag.

Externe Beveiligingsadviseur luchtvracht

Om de status van RA of KC te verkrijgen dient u aan eisen in de geldende EU-verordeningen te voldoen alvorens de Koninklijke Marechaussee u deze status toekent. U kunt intern iemand opleiden tot Beveiligingsadviseur luchtvracht [BAL], of wij kunnen u de zorg uit handen nemen.  Onze consultants zullen u dan als uw externe BAL in dit proces van A tot Z begeleiden. Van de eerste bedrijfsscan, tot de inspectie door de KMar. U bent dan verzekerd van een gedegen voorbereiding om de veilige status te verkrijgen. Wij hebben inmiddels honderden ondernemingen succesvol geadviseerd en zijn actief in de meest complexe bedrijfssectoren. Om in kaart te brengen hoeveel tijd en budget nodig is werken wij nauw samen met onze opdrachtgevers, zodat u nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. Na het behalen van uw registratie in de EU-database blijven onze consultants u bijstaan om compliant te blijven.

Authorised Economic Operator (AEO)

Neemt uw bedrijf deel aan het internationale handelsverkeer? Dan kunt u bij de Douane de status van Authorised Economic Operator (AEO) aanvragen. Een AEO-vergunning biedt u allerlei voordelen in het internationale handelsverkeer. Zo verlenen wij bedrijven met een AEO-status verschillende faciliteiten bij fysieke douanecontroles.

Er zijn twee soorten AEO-vergunningen:

  • de vergunning Douanevereenvoudigingen (AEO-C)
  • de vergunning Veiligheid (AEO-S)

Beide vergunningen worden ook gecombineerd afgegeven.

Om in aanmerking te komen voor een AEO-status moet uw bedrijf aan een aantal eisen voldoen. Elk AEO-vergunning heeft zijn eigen eisen.

De mate waarin uw bedrijf faciliteiten bij de controle krijgt, is afhankelijk van:

  • de soort vergunning
  • de rol die het bedrijf binnen de logistieke keten vervult

Workrate kan u daarbij perfect begeleiden, zowel bij de voorbereiding als bij de aanvraag en de nazorg. Wij zijn altijd bereid om vrijblijvend een verkennend gesprek met u te voeren.

ONS SUCCESPERCENTAGE: 100%

Workrate slaagt er voor u altijd in om de status bekende afzender, erkend agent en AEO af te leveren. Hiervoor is wel een beveiligingsprogramma per bedrijfslocatie noodzakelijk. Zodra goederen de status ‘veilige luchtvracht’ krijgen moet deze lading door gescreende, gecertificeerde medewerkers behandeld worden in veilige ruimtes. Wij stemmen samen met u af wat dat voor uw bedrijfsprocessen betekent. We brengen in kaart hoeveel medewerkers er moeten worden opgeleid en wie de eindverantwoordelijkheid draagt. Zo bent u altijd verzekerd van de gewenste status.

Cursusinformatie

Klik op de specifieke training voor meer informatie over de inhoud van de cursus.

Beveiligingsadviseur Luchtvracht

Controleur Luchtvracht

Medewerker Luchtvracht

Medewerker Luchthavenbenodigdheden

Medewerker Vluchtbenodigdheden

Security Awareness

Contact

Benieuwd wat Workrate voor u kan betekenen? We nemen graag contact op!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.